Om Nasim


NASIM har til formål at netværke blandt Mellemøsten interesserede, samt udbrede et nuanceret kendskab til det moderne Mellemøsten i bredeste forstand.

 

Det moderne Mellemøsten er efter vores opfattelse en politisk defineret enhed snarere end en kulturel, økonomisk eller historisk sammenhængende region – ganske som det er tilfældet med andre af verdens regioner. Det er ud fra denne præmis, at vi definerer netværkets bredtfavnende interesseområder. Vi interesserer os både for, hvad der foregår internt i regionen samt for, hvordan dens kulturer, politikker, økonomier osv. spiller sammen med andre regioner og med det internationale samfund i dag og igennem det 20. og 21. århundrede.

 

NASIM søger ikke at fremme et bestemt politisk synspunkt, men i stedet vise et bredt udvalg af synspunkter og forståelser, som findes i Mellemøsten og i relation til regionen. Dette gør NASIM ved kritisk at engagere os i aktuelle samfundsdebatter samt organisere og deltage i forskellige arrangementer, foredrag og sociale aktiviteter.

 

Vores aktiviteter består dog både af mindre arrangementer og aktiviteter for netværkets medlemmer samt af større arrangementer og aktiviteter, der retter sig mod en bred offentlighed.

 

Endvidere har NASIM etableret en Skoletjeneste, som et undervisnings – og foredragstilbud til ungdomsuddannelser og andre interesserede.

 

Vores aktiviteter og arrangementer er oftest åbne for alle, og altid gratis for vores medlemmer. Du kan altid læse mere om og blive opdateret om kommende aktiviteter på vores Facebook-side, Linkedin- og Instagram-profil.

 

Du kan her læse mere om NASIM, læse vores vedtægter og kontakte bestyrelsen, samt se hvordan du kan blive medlem og støtte NASIM’s aktiviteter. Ligeledes kan du få et overblik over vores afholdte aktiviteter.

 

Bonusinfo: NASIM, der betyder brise på arabisk, persisk og tyrkisk, er betegnelsen for vores forening og står for “Netværket af Akademikere, Studerende og Interesserede i Mellemøsten”.